2012. november 23., péntek

VII. Adventi Kiállítás és Vásár


Kedves olvasó!
Öröm tölt el a hetes, bűvös szám láttán, hisz a néhány hónap alatt megszületett gondolat 2005-ben valósággá vált az I. Adventi Kiállítás és Vásár formájában - időközben lassan "első osztályos" korára érett!
Kerek szám, különös szám és kicsit számadásra is késztet.
Sokat tanultunk belőle úgy a szervezők mint résztvevők és látogatók egyaránt, szerintem.
A kezdeti fellángolást kemény munka, sok idő, fejtörés követte már 2005-ben. Az egész napos kézműves kiállítás, termék-ismertető, játszóház, fotókiállítás az Operett Színház vendégművészeinek előadásával zárult. Mahó Andrea és György-Rózsa Sándor sokak szemében előcsalták az öröm könnyeit.
2006-ban a hasonló forgatókönyv szerint zajló esemény a Fabula Rasa világzenei együttes fantasztikus élő koncertjével tette feledhetetlenné az Advent elő-estjét.
2007-ben Kurkó József és Szabó Gyula Győző krónikások, színművészek előadásával vált feledhetetlenné.
2008-ban ismét vendégül kértük őket, igaz, ezúttal Szép Júlia kíséretében érkeztek Szőlősre.
2009-ben a környékünkön népszerű California Band adott rendkívüli koncertet, egyben szórakoztatta a közönséget egy éjfélig tartó bállal. Utána kevéssel mindenki elcsendesült, és ezennel ünnepélyesen is kezdetét vette az Advent. Kiegészítés: éjfélkor született a cikk és elfeledtem a LÉNYEGET! A California csapat előtt a HATE, azaz a szőlősi HALESZ TÁNC EGYESÜLET volt a "sztárvendég"!
Bevallom, kb. 5 percet törtem a fejem, hogy valami nem stimmel. Elnézést kérek a HATE-tól. Több hónapig próbáltuk a két, kemény, sok embert megmozgató körtáncot és nagyon sokan megjelentek az előadásunkon - tegnap este viszont besültek az agytekervényeim.
A VII. alkalom után részletesebb "összefoglaló" lesz majd az elmúlt hét évről, igyekszem mindenkit említeni majd.
2010-ben más színekben, más formátumban de ugyanazzal a forgatókönyvvel tartatott az első Karácsonyi Kiállítás és Vásár. A zárórészt az óvodás gyerekek és szüleik divatbemutatója adta. Ezt kiegészítette a helyi óvónők dalos műsora.
2011-ben visszatérve a régi archetípushoz megrendeződött a VI. Adventi Kiállítás és Vásár. Az est fénypontját az Albertirsai Fotókör "Emberek és kedvenceik" c. fotókiállítás ünnepélyes megnyitója valamint az ezt követő Terék József és barátai fantasztikus koncertje jelentette.
2012-ben továbbra is a megszokott forgatókönyvhöz híven várunk mindenkit szeretettel, kivételesen Advent Első Vasárnapján a Faluházba 10:00 és 18:30 között - ünnepeljük meg együtt az Advent kezdetét, készüljünk közösen a legszentebb ünnepre, a Karácsonyra.
BJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése