2011. február 17., csütörtök

Villám vándorkiállítás Tápiószőlősön

Pár hete indította útjára a tápiószőlősi általános iskola egyik tanuló csoportja a Székelykapuk-Zöldkapuk vándorkiállítást. Amint a hírben is szerepelt, a helyiek már mentorként vesznek részt idén ezen a pályázaton.

Ma délelőtt villámláttatásra érkezett a helyi Faluházba a szomszédos újszilvási iskola, a szőlősiek egyik mentorált csoportjának hasonló nevet viselő kiállítás anyaga. Megtekinthető bárki számára február 17-én délután, illetve 18-án délutáni két óráig.
A nap folyamán az iskola diákjai felváltva tekintették meg a kiállítás anyagát.




Aki nem tekintheti meg személyesen, annak következzék egy bemutató, amely a kiállításon is olvasható:

" ÁMK Széchenyi István Általános Iskola, Újszilvás

„Jövőnk záloga – Zöld Ház”
című környezettudatosabb életvitel népszerűsítését elősegítő kiállítás

A kiállítás a 2010-2011. tanévben meghirdetett „Székely Kapuk-Zöld Kapuk” 9-18 éves iskolásoknak kiírt közép-európai verseny-re készült.

A verseny célja: a résztvevő diákok, pedagógusok és iskolák népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával és környezeti neveléssel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása, iskolás osztályok öntevékeny szponzori hálózatépítésének segítése, humanitárius és környezettudatos civil kezdeményezések erősítése. A humanitárius programszervezés lényeges elemeinek felfedezése, elsajátítása, neves humanitárius világszervezetek munkájába való aktív bekapcsolódás.

„A kapu két világ határa, melynek egyikében Te laksz!”

Kiállítás célja

A tablók egy természetközelibb, környezetbarátabb életmódra hívják fel a figyelmet, hogy meghosszabbíthassuk Földünk életét, és próbáljunk meg számunkra és az állatok, növények számára is egy egészségesebb környezetet biztosítani.

A tablók és a makett készítése során törekedtünk arra, hogy minél kevesebb primer nyersanyagot használjunk fel, így kevésbé terheljük a környezetünket. A plakátok alapja egy műanyag hullámlemez, amit csomagolóanyagként már használtak, újrahasznosított papírra rajzoltunk és régi újságokból gyűjtöttük össze a felhasznált képeket. A makettet teljes egészében hulladék anyagokból építettük.

A tablók készítője:
Kék szilva csoport - Széchenyi István Általános Iskola, Újszilvás

Csoportvezető tanár: Molnárné Szabó Szilvia

Csoport névsora: Bíró Regina, Boda Bianka, Fehér Bence, Guti Ákos, Józsa Bianka, Kiss Vivien, Kovács Bence, Kovács Bianka, Kovács Martin, Kövesi Vivien, Lakatos Vivien, Lévai Dávid, Lévai Márk, Sándor Márk, Szabó Nikoletta, Tóth Cintia

Rövid bemutatkozó szöveg iskolánkról
A Széchenyi István Általános Iskolában már régóta kiemelten foglalkozunk természetvédelmi témákkal. Témanapokkal, hulladékgyűjtéssel, Öko-hetekkel, kirándulásokkal, tanórákba beépítve erősítjük a környezetbarát szemlélet formálását. A téma választását indokolja, hogy a körülöttünk élő természet végveszélyben van, ezáltal az emberek életminősége és az emberiség létének jövője bizonytalanná válhat. Iskolaként a felnövekvő generációban látjuk azt az esélyt, amellyel megteremthetjük azt a fenntartható fejlődést, amivel az élőlényeknek-élőhelyeknek megfelelő, harmonikus körülményeket biztosíthatunk. Elengedhetetlennek tartjuk az oktató munkán kívül a környezettudatos szemlélet és az öko-intelligencia kialakítását."

Béres József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése